Firma noastră livrează indicatoare tactile braille realizate conform legislației în vigoare (Legea 448/2006 actualizată și NP 051 / 2012), precum și conform normelor SUA (ADA). Materialele folosite sunt polimeri speciali, rezistenți la impact și zgârieturi, precum și la acțiunea razelor solare (ultraviolete).


La stabilirea necesarului de indicatoare tactile se ține cont de următoarele:

  • La intrare trebuie să existe un indicator cu numele instituției, scris atât cu majusculule în relief, cât și cu caractere braille.
  • Ieșirile trebuie marcate prin cuvântul IEȘIRE, scris cu majusculule în relief și caractere braille, împreună cu pictograma internațională, alb pe fond verde. Dacă ieșirea este acesibilă, se adaugă pictograma pentru deficiență (scaunul cu rotile). Pe coridoare, sau în spații deschise, direcția spre ieșire se marchează prin același indicator, la care se adaugă o săgeată de direcționare spre stânga sau spre dreapta.
  • Scările reprezintă un pericol, motiv pentru care se marchează obligatoriu (și sus, și jos) prin cuvântul SCĂRI și pictograma internațională.
  • Lifturile reprezintă căi de acces preferențiale, astfel încât trebuie marcate cu pictograma internațională și cuvântul LIFT. Dacă liftul este accesibil se adaugă și pictograma pentru deficiență. Trebuie montat la parter și la toate etajele.
  • Rampele se marchează prin cuvântul RAMPĂ și pictograma internațională.
  • Toaletele se marchează prin cuvântul WC (ușor de recunoscut în orice limbă) și pictograma pentru bărbați sau femei. Dacă toaleta este unisex, atunci cele două pictograme sunt împreună. Dacă toaleta este accesibilă, atunci se adaugă pictograma pentru deficiență. Dacă toaleta este la distanță, se adaugă săgeata de direcționare, spre stânga sau spre dreapta.
  • Serviciile pentru vizitatori sau clienți se marchează prin cuvinte scrise cu litere majuscule tactile și caractere braille. Nu uitați să marcați recepția sau biroul de informații pentru clienți.

Nu acceptați indicatoare realizate din hârtie sau din folie de plastic. Acestea sunt greu de citit, rezistă doar câteva luni și nu sunt conforme cu normativul NP 051.

Pentru realizarea hărților tactile respectăm recomandările internaționale legate de densitatea de informații, dimensiuni și rezoluție tactilă. Hărțile vor fi redesenate, pe baza desenului de proiectare, pe baza unei fotografii după planul de evacuare, sau chiar după o schiță. Serviciul de redesenare a hărții este inclus în preț. Înainte de realizarea planului tactil, veți primi prin email imaginea fidelă a acestuia, pentru verificare și confirmare. Corectăm de oricâte ori trebuie, ca să fim siguri că sunteți mulțumit.

Vedeţi câteva modele mai jos.


Pentru mai multe informaţii contactaţi-ne.

*Photo by Thor Alvis on Unsplash